Skip to content

Kinder Pingui Szelet

 

Kinder Pingui Szelet

 

   6 fő       több, mint 90 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 ek. holland kakaópor
  • 1 kk. sütőpor
  • 6 ek. meleg víz
  • 6 db. tojás
  • 6 ek. kristálycukor
  • 6 ek. liszt

A krémhez:

  • 2 tk. vanília aroma
  • 7 dl tejszín
  • 2 csomag instant zselatin
  • 2 csomag habfixáló

A csokoládés bevonathoz:

  • 20 dkg margarin
  • 2 ek. víz
  • 40 dkg csokoládé

Elkészítés:

Külön keverjük ki a lapokhoz a masszát és a krémet, mert 2 db vékony lapot kell sütnünk. Tehát felezzük el a hozzávalókat. A tojássárgáját verjük fel fehéredésig a cukorral. Apránként adjuk hozzá a vizet és a sütőporos lisztet. A kakaóport szitáljuk bele, lassan elegyítsük el a masszával. A tojásfehérjét is verjük keményre, óvatosan keverjük el vele. Előmelegített sütőben egy sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 °C-on, kb. 10 perc alatt süssük meg. A tejszínbe öntsük bele a zselatint, a habfixálót, a vanília aromát és verjük kemény habbá. Az alsó lapot a tepsibe vagy tálcára tesszük, a krémet egyenletesen simítsuk rá, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. A bevonat hozzávalóit is felezzük el. Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét. Ha felolvadt, alaposan keverjük el a margarinnal és a vízzel. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni. Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszínes krém másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap. A tetejére szánt bevonathoz ismételjük meg az előző folyamatot, majd vonjuk be a tetejét. Végül a süteményt, pár órára tegyük vissza a hűtőszekrénybe.

 


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhat − 8 =