Skip to content

Kijevi Csirkemell

 

Kijevi Csirkemell

 

   4 fő       több, mint 90 perc
Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 10 dkg teavaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. petrezselyem
  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A teavajat szobahőmérsékleten könnyebb összekeverni, ezért jóval előbb vegyük ki a hűtőszekrényből. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, egy kiskanál sót. Alaposan összekeverjük és négy részre osztva négy folpack darabra tesszük. A fóliát feltekerjük, majd a széleit megcsavarjuk. Ezzel henger alakúra formáljuk. Tegyük fagyasztóba 30 percre, hogy megszilárduljanak. A csirkemelleket megtisztítjuk, hosszanti irányba elkezdjük bevágni, de a vége előtt kb 1 cm-el megállunk és szétnyitjuk. Ezután óvatosan kiklopfoljuk, úgy hogy ne szakadjon ki a csirkemell. Kicsit sózzuk, borsozzuk, a megszilárdult teavajat a szélére helyezzük. Elkezdjük feltekerni, majd félúton behajtjuk a széleit és végigtekerjük. A teavajhoz hasonló módszerrel folpackba beletekerjük és a széleit megtekerve a húsunkat henger alakúra formázzuk. 4 órára fagyasztóba tesszük, hogy megfagyjon. Miután megfagytak, kétszer panírozzuk a húsokat és bő, forró olajban készre sütjük őket. Végül petrezselymes burgonyával és salátával tálalhatjuk.


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 + tizenöt =