Skip to content

Karlsbadi Knédli

 

Karlsbadi Knédli

 

  4 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

  • 2 db vöröshagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 25 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 3 db tojás
  • 4 db zsemle

Elkészítés:

A zsemléket vágjuk kisebb kockákra és egy forró serpenyőben kevés vajon pirítsuk meg. Az apróra vágott hagymát, a felaprított petrezselymet, lisztet, tejet, 3 db tojássárgáját, sót keverjük össze. Gyúrjuk hozzá ezután a pirított zsemlét is. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd ezt is forgassuk hozzá a tésztához. Egy nagyobb darab alufóliát vajjal kenjünk meg, és öntsük rá a tésztát. Tekerjük össze úgy, hogy rúd formát kapjunk. Tekerjük bele még egy réteg fóliába, végeit zárjuk le. Forrásban levő sós vízbe téve, néha átforgatva kb. 1 órán át főzzük. Végül a fóliát húzzuk le róla és egy nagyon éles késsel szeletekre vágva tálaljuk.

ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hat + 1 =