Skip to content

Kare Pan

 

Kare Pan

 

  4 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg kenyérliszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1,5 dl víz

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db burgonya
  • 1/2 db sárgarépa
  • 1 db húsleves kocka
  • 4 ek. zsemlemorzsa
  • 1,5 ek. őrölt curry
  • 2 dl víz

Egyéb hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

Langyos vízben az élesztőt megfuttatjuk, majd összegyúrjuk a tészta összes többi hozzávalójával. Letakarva 45 percig kelni hagyjuk. A töltelékhez a húst összekeverjük a zúzott fokhagymával, a nagyon apróra felaprított vöröshagymával, burgonyával, sárgarépával és kevés olajon egy forró serpenyőben megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vízben feloldott húsleveskockát, a curry-t, végül a zsemlemorzsát. A tésztát 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok közepére teszünk 1-2 evőkanálnyit a töltelékből. Félbehajtjuk őket, a széleit lenyomkodjuk, majd beleforgatjuk a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. Végül forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

 


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

13 + tizennégy =