Skip to content

Kapros-Túrós Batyu

 

Kapros-Túrós Batyu

 

   6 fő       több, mint 90 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kk. kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 8 ek. olaj
  • 1 kk. só

A töltelékhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csokor kapor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só

Egyéb hozzávalók:

  • 1 db tojássárgája
  • 1 kk. olaj

Elkészítés:

1 dl langyos tejben elkeverjük az élesztőt és egy kiskanál cukrot. Hozzáadjuk a lisztet, a maradék a tejet, a sót, a cukrot, a tojássárgáját és az olajat. Dagasszuk, majd letakarva meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. A töltelékhez a kaprot megmossuk és finomra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval felverjük, majd a tojássárgájával, a porcukorral, a kaporral együtt a túróhoz keverjük. A tésztát elfelezzük és lisztezett nyújtódeszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Kb. 10×10 cm-es négyzetre vágjuk. Közepükre egy evőkanál tölteléket teszünk, majd egymással szemközti csúcsaikat egymásra hajtjuk, összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 20 percig kelni hagyjuk. Az egy darab tojássárgáját elkeverjük az egy kiskanál olajjal és megkenjük vele a batyuk tetejét. Végül 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

 


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

12 − 9 =