Skip to content

Juhtúrós Táska

 

Juhtúrós Táska

 

   6 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg búzadara
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 db tojás
  • 50 dkg juhtúró
  • 1 csokor metélőhagyma
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük. Ezután lehúzzuk a héját, burgonyanyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a búzadarát, a tojást, 10 dkg juhtúrót, a sót. Alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett nyújtódeszkán kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 40 dkg juhtúrót összekeverünk az apróra vágott metélőhagymával, borssal, sóval. A tészták közepére teszünk egy kanállal, félbehajtjuk és a széleit jól összenyomkodjuk. Sós, olajos vízben 5-6 percig főzzük. A szalonnát apróra vágjuk, forró serpenyőben megsütjük. Végül a sült szalonnával megszórva tálaljuk.

 


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

18 − tizenegy =