Skip to content

Juhtúrós Sztrapacska

 

Juhtúrós Sztrapacska

 

   4 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg juhtúró
  • 4 dl tejföl
  • metélőhagyma

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük sóval és a liszttel. Forrásban levő sós, olajos vízbe beleszaggatjuk. Addig főzzük, amíg feljön a víz felszínére. Kiszedjük, lecsepegtetjük. A tejfölt összekeverjük a juhtúróval, majd beleforgatjuk a juhtúrós szószunkba a sztrapacskát. A szalonnát felkockázzuk és forró serpenyőben megsütjük. Végül rászórjuk a sztrapacskára, a szalonna zsírjával meglocsoljuk és apróra vágott metélőhagymával megszórjuk.

 


ital3


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 − 5 =