Skip to content

Juhtúrós Puliszka

 

Juhtúrós Puliszka

 

   4 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 30 dkg kukoricadara
  • 40 dkg juhtúró
  • 4 dl tejföl
  • 1 l víz
  • 1 tk. só
  • 1 tk. zsír

Elkészítés:

1.  A vizet a sóval felforraljuk. Folyamatos kevergetés mellett lassan beleszórjuk a kukoricadarát és addig főzzük, amíg besűrűsödik. 

2.  Egy kivajazott hőálló edény aljára tegyünk egy réteg puliszkát, egy réteg túrót, egy réteg tejfölt, majd kevés olvasztott zsírral csepegtessük meg.

3.  Ismételjük meg a rétegzést. A legfelső puliszka rétegre viszont már csak túrót szórjunk. Végül 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a juhtúrós puliszkánk megpirul.


ital3


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × négy =