Skip to content

Juhtúrós Puliszka

 

Juhtúrós Puliszka

 

   4 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 30 dkg kukoricadara
  • 40 dkg juhtúró
  • 4 dl tejföl
  • 1 l víz
  • 1 tk. só
  • 1 tk. zsír

Elkészítés:

A vizet a sóval felforraljuk. Folyamatos kevergetés mellett lassan beleszórjuk a kukoricadarát és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Egy kivajazott hőálló edény aljára tegyünk egy réteg puliszkát, egy réteg túrót, egy réteg tejfölt, majd kevés olvasztott zsírral csepegtessük meg. Ismételjük meg a rétegzést. A legfelső puliszka rétegre viszont már csak túrót szórjunk. Végül 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a juhtúrós puliszkánk megpirul.


ital3


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 3 =