Skip to content

Indiai Vajas Csirke

 

Indiai Vajas Csirke

 

india    4 fő       több, mint 90 perc india
Hozzávalók:

  • 1kg csirkemell filé

A páchoz:

  • 3 dl görög joghurt
  • 1/2 db citrom leve
  • 3 gerezd fokhagyma

A szószhoz:

  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 ek. garam masala
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt kurkuma
  • 1 kk. reszelt gyömbér
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. zöld kardamom
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 tk. só

Elkészítés:

A pác hozzávalóit összekeverjük. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk és bepácoljuk, letakarjuk, majd egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. A felaprított vöröshagymát, fokhagymát, reszelt gyömbért a vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, a fűszereket, majd a főzőtejszínt. Sűrűsödésig forraljuk, végül rizzsel tálaljuk.

 


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × 1 =