Skip to content

Indiai Vajas Csirke

 

Indiai Vajas Csirke

 

india    4 fő       több, mint 90 perc india
Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 dl kókusztej
  • 3 db paradicsom
  • 8 dkg vaj

A páchoz:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 ek. garam masala
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt kurkuma
  • 1 kk. reszelt gyömbér
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. őrölt görög széna
  • 1 kk. zöld kardamom
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 tk. só

Elkészítés:

A pác hozzávalóit összekeverjük. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk és bepácoljuk, letakarjuk, majd egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. A vajat addig forraljuk, amíg elfőzünk belőle minden vizet. Ebbe a vajba tesszük a húskockákat és félig megsütjük. Ezután hozzáöntjük az apróra vágott paradicsomot, a kókusztejet. Sűrűsödésig forraljuk, végül rizzsel tálaljuk.

 


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

10 + 3 =