Skip to content

Húsos Pirog

 

Húsos Pirog

 

   4 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 7 dkg vaj
  • 2,5 dl víz
  • 1 tk. só
  • 1 kk. kristálycukor

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. tejföl
  • 1 tk. mustár
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

Az élesztőt langyos vízben megfuttatjuk, a tésztához szükséges összes alapanyaggal együtt összegyúrjuk és 45 percig, konyharuhával lefedve kelni hagyjuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, majd sózzuk, borsozzuk. Ha jól átpirult a hús, akkor levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt, mustárt. A tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti négyzetekre vágjuk. A tészták közepére tölteléket helyezünk, majd félbehajtjuk, széleit villával összenyomjuk. Ha szeretnénk, hogy fényesek legyenek, akkor egy felvert tojással a tetejüket megkenjük. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.


ital3


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × kettő =