Skip to content

Hortobágyi Húsos Palacsinta

 

Hortobágyi Húsos Palacsinta

 

   6 fő        több, mint 90 perc
Hozzávalók:

A pörkölthöz:

  • 1 kg csirke felsőcomb
  • 1 db csípős paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • bors

A gombamártáshoz:

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 1 tk. morzsolt kakukkfű
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek. liszt
  • 6 dl víz
  • bors

A palacsintához:

  • 15 dkg finomliszt
  • 4 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk. só

Egyéb hozzávalók:

  • 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A combokat megtisztítjuk. A paprikát, a paradicsomot, a hagymát felaprítjuk. A hagymát megpirítjuk kevés olajon. Rádobjuk a húst és azt is kicsit megpirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a csípős paprikát, paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, összekeverjük. Fedő alatt, addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Miután elkészült, a combokat kicsontozzuk, ledaráljuk, majd annyi szaftot keverünk hozzá, hogy ne legyen száraz a töltelékünk. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük és palacsintát sütünk belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A palacsinták közepére egy púpos evőkanál tölteléket teszünk és négyzet alakúra hajtogatjuk össze. Ezután kivajazott tűzálló tálba tesszük úgy, hogy kicsit fedjék egymást. A gombapörköltet is készítsük el a csirkepörkölthöz hasonló módon. 6 dl vízzel öntsük fel, lisztel sűrítsük be, öntsük bele a főzőtejszínt, majd alaposan keverjük el. Amikor ismét forr, a tűzről levesszük a mártást és ráöntjük a palacsintákra. A tálat az előmelegített sütőbe toljuk, majd kb. 30-40 percig sütjük addig, amíg a teteje színt kap. Sütőből kivéve apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

 


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

12 + 6 =