Skip to content

Holland Vajas Torta

 

Holland Vajas Torta

 

  4 fő       kb. 45 perc
Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 db vaníliarúd
  • 2 db tojás
  • 1 tk. só

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet a cukorral, a sóval és a vaníliarúdból kikapart vaníliával. Egy edényben olvasszuk fel a margarint és több részletben adjuk hozzá a lisztes keveréket folyamatos kevergetés mellett. Amikor a cukor is felolvadt, adjuk hozzá 1 db tojást és alaposan dolgozzuk el benne. A tésztánkat egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. A maradék tojást felverjük és megkenjük a sütemény tetejét, majd villával csíkokat karcolunk rá. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, végül langyosan tálaljuk. Kiváló sütemény a baráti teázások és kávézások kiegészítő elemeként.


ital3


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

11 − 10 =