Skip to content

Holland Krokett

 

Holland Krokett

 

  4 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 40 dkg darált pulykahús
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 1 ek. édes szójaszósz
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 ek. morzsolt kakukkfű
  • 2 dl béchamel mártás
  • őrölt fekete bors

Egyéb hozzávalók:

  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1/2 dl tej
  • 1 tk. só

Elkészítés:

Keverjük össze a darált húst az apróra vágott hagymával, szójaszósszal, a felaprított petrezselyemmel, kakukkfűvel. Ezután gyúrjuk hozzá a kihűlt béchamel mártást és ízlés szerint sóval, borssal ízesítsük. A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a sót. A húsos pasztából hosszabb hengereket formázunk, ezeket beleforgatjuk a lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába. Végül bő, forró olajban aranybarnára sütjük.


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × 2 =