Skip to content

Gong Bao Csirke

 

Gong Bao Csirke

 

   4 fő        kb. 45 perc
Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szál újhagyma
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db chili paprika
  • 10 dkg földimogyoró
  • 2 ek. rizsecet
  • 6 ek. szójaszósz
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1 kk. kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 1 kk. só

Elkészítés:

A csirkemellet és a zöldségeket kockákra vágjuk. A felaprított chilit és a mogyorót kevés olajon megpirítjuk, majd félretesszük. A fokhagymát, újhagymát, uborkát szintén kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és tovább sütjük. Amikor már majdnem átsült, hozzákeverjük a rizsecetet, a szójaszószt, a cukrot, a sót, a vizet és a kukoricakeményítőt. Ha kezd sűrűsödni, akkor belekeverjük a már megpirított mogyorót és chilit. Pár percig még forrni hagyjuk, végül rizzsel együtt tálalhatjuk.

 


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × egy =