Skip to content

Gombakrémleves

 

Gombakrémleves

 

   6 fő        kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 1 kg barna csiperke
  • 2 dl 20%-os főzőtejszín
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 1,5 l víz
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A gombát megmossuk, felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük és 75 dkg szeletelt gombával, sóval, borssal tovább pároljuk. Ezután turmixgépbe öntjük a párolt gombát és 5 dl víz hozzáadásával összeturmixoljuk. Az alapot egy edénybe öntjük és adunk hozzá még egy liter vizet, majd felforraljuk. A maradék gombát szintén kevés olajon sóval és borssal együtt pároljuk. Ezt a tejszínnel együtt hozzáadjuk a leveshez, majd ismét felforraljuk. Az így elkészült gombakrémlevesünket apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

11 − nyolc =