Skip to content

Gnocchi

 

Gnocchi

 

   4 fő        kb. 45 perc
Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 kk. só

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. Ezután áttörjük, hagyjuk kihűlni. A burgonyához keverjük a lisztet, sót, a tojást és alaposan összegyúrjuk. Osszuk el több részre, majd lisztezett nyújtódeszkán sodorjunk kb. 2 cm átmérőjű rudakat. A rudakat vágjuk fel 2-3 cm-es darabokra. Egy villa alatt átgörgetjük a darabokat, ezzel mintákat készítünk bele. Végül kisebb adagonként, forró olajos, sós vízben addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük és melegen tálaljuk akár köretként, akár különböző szószokkal.


ital5


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 3 =