Skip to content

Gibanica

 

Gibanica

 

  6 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 50 dkg rétes lap
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 8 db tojás
  • 50 dkg túró
  • 1/2 dl tejföl
  • 1 dl ásványvíz
  • 3 ek. olaj
  • 1 dl tej

Elkészítés:

A réteslapok kivételével minden hozzávalót összekeverünk. Két darab réteslapot a tepsi aljára fektetünk és kettőt félreteszünk a tetejére. A többi lapot kézzel kisebb négyzet alakú darabokra tépkedjük. Ezeket a túrós krémbe belehelyezzük. Ezt követően a kémet ráöntjük a tepsiben lévő lapokra, eloszlatjuk benne és a tetejére helyezzük a maradék kettő réteslapot. Végül 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × 2 =