Skip to content

Gentse Stoverij

 

Gentse Stoverij

 

  4 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

  • 40 dkg marhacomb
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl belga barna sör
  • 1 tk. morzsolt kakukkfű
  • 1 tk. morzsolt petrezselyem
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 2 db babérlevél
  • 1 szelet kenyér
  • 1 ek. mustár
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl víz
  • bors

Elkészítés:

A marhahúst megtisztítjuk, felkockázzuk. Forró vajban, több részletben megpirítjuk, majd kivesszük az edényből. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát megdinszteljük, visszahelyezzük rá a húst. A kenyér héját levágjuk, majd megkenjük a kenyeret mustárral. A húshoz hozzáadjuk a langyos vízben feloldott húsleves kockát, a kakukkfüvet, sót, borsot, babérlevelet. Meghintjük a tetejét liszttel, összekeverjük és ráfordítjuk a mustáros kenyeret. 10 percig fedő alatt pároljuk, majd hozzáöntjük a barna sört és további 1 órán át, lassú tűzön, néha megkeverve készre főzzük (ha a leve nagyon elfőlne, akkor kevés vízzel pótolhatjuk közben). Végül sült krumplival tálaljuk.

 


ital4


 

Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hat − kettő =