Francia Csokoládéhab
![]() |
4 fő több, mint 90 perc | ![]() |
Hozzávalók:
|
![]() |
Elkészítés: Az étcsokoládét gőz felett egy edényben felolvasztjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat 2 ek. vízzel elkeverjük majd gőz fölött egy habverővel kemény habbá verjük. Ezt követően a gőzről levesszük és további 5 percig verjük. Kanalanként belekeverjük az olvasztott csokoládét és a brandy-t. Kemény habbá verünk 6 dl tejszínt, majd ezt is beleforgatjuk a csokoládés krémbe. Az így elkészült habot kelyhekbe szedjük és fóliával letakarva 6 órára hűtőszekrénybe tesszük. A maradék 2 dl tejszínt a vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük. Tálaláskor a vaníliás tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal megszórva díszítjük.
|