Skip to content

Flan

 

Flan

 

   5 fő       kb. 80 perc
Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom héja
  • őrölt fahéj

A karamellhez:

  • 4 ek. kristálycukor
  • 2 ek. víz
  • 1 tk. citromlé

A narancs szószhoz:

  • 2,5 dkg vaj
  • 1 db narancs

Elkészítés:

A karamellhez a cukrot elkeverjük a vízzel, citromlével. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a cukor elkezd barnulni. Ezután a karamellt soufflés tálakba öntjük. A tejet egy késhegynyi fahéjjal és a citrom reszelt héjával elkeverjük, majd langyosra melegítjük. A tojásokat kikeverjük a cukorral. A langyos tejet hozzákeverjük a tojáshoz és beleöntjük a tálakba. A soufflés tálakat magasabb tepsibe tesszük, majd a tepsit meleg vízzel feltöltjük, úgy hogy az edények maximum háromnegyedéig érjen a vízszint. 170 fokra előmelegített sütőbe, 40 percre betesszük, amíg kocsonya állagú lesz a flan. Ezt hústűvel vagy fogpiszkálóval megszúrva állapíthatjuk meg. Amikor elkészült, hagyjuk langyosra hűlni. A narancs szószhoz a vajat a narancs kifacsart levével összeforraljuk. Tálalás előtt az edényekből kiöntjük a flant és a meleg narancs szósszal meglocsoljuk.

 


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × 2 =