Skip to content

Fetás Uborkatekercs

 

Fetás Uborkatekercs

 

   4 fő       több, mint 90 perc
Hozzávalók:

  • 2 db kígyóuborka

A töltelékhez:

  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg szárított paradicsom
  • 40 dkg görög joghurt
  • 10 db olívabogyó
  • 1 ek. aprított oregánó
  • 1 tk. citromlé
  • fehér bors

Elkészítés:

1.  A töltelék elkészítéséhez a feta sajtot egy edényben villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott szárított paradicsomot, olívabogyót, oregánót.

2.  Hozzákeverjük a görög joghurtot és a citromlevet. Ízlés szerint borsozzuk. Alaposan összekeverjük, majd az így elkészült tölteléket legalább 1 órán keresztül hűtőszekrényben tároljuk.

3.  A kígyóuborkát megmossuk és egy hámozó segítségével hosszú, vékony szeleteket vágunk le belőle. Az uborkaszeletek elejére teszünk egy kiskanál tölteléket, végül a tekercseket feltekerjük és hidegen tálaljuk.

 


ital5


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + húsz =