Skip to content

Farsangi Fánk

 

Farsangi Fánk

 

   4 fő        kb. 90 perc
Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 ek. vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1 kk. só
  • 5 cl barna rum
  • 3 dl tej

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd hagyjuk duplájára megkelni. Kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A tészták közepét újjal összenyomjuk és bő, nem túl forró olajban mindkét felét kisütjük. Végül porcukorral, lekvárral tálaljuk.


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

19 + négy =