Skip to content

Epres Charlotte

 

Epres Charlotte

 

   8 fő       több, mint 90 perc
Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • eperlekvár

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl növényi tejszín /édes/
  • 2 dl habtejszín
  • 50 dkg eper
  • 3 csomag zselatin fix
  • 3 ek. kristálycukor
epres-charlotte1

epres-charlotte2

Elkészítés:

A piskótához a tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A tojásfehérjét felverjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe elsimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Még melegen húzzuk le róla a sütőpapírt és egy konyharuhába tekerjük fel a piskótát. Ezt még egyszer megismételjük. Ha kihűlt, óvatosan kitekerjük, megkenjük eperlekvárral, majd feltekerjük. A krémhez a tejszíneket összeöntjük, majd habbá verjük. A marscaponét krémesre keverjük. 30 dkg epret, a cukorral és a zselatin fixxel pürésítjük. A marscaponét összekeverjük a tejszínnel, majd apránként hozzáadjuk a pürésített epret. Maradék 20 dkg epret apró kockákra vágjuk és a krémbe belekeverjük. Az összeállításhoz egy kb. 3,5-4 l-es félgomba alakú üvegtálat folpackkal kibélelünk. A piskótatekercset kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. Tálat belülről körbe rakjuk annyi szelettel, hogy a tetejére is  maradjon a befedéshez. A körbe rakott szeleteket is megkenjük eperlekvárral. Beleöntjük az epres krémet és a maradék piskóta szeletekkel befedjük. Folpackkal letakarjuk, hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára. Tálalás előtt a folpackkot lehúzzuk a tál tetejéről, ráhelyezzük egy kerek süteményes tálat, végül megfordítva a tálra  borítjuk.


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

16 + 2 =