Skip to content

Damper

 

Damper

 

   4 fő       kb. 80 perc
Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tk. só

Elkészítés:

Az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. Kb. 4-5 cm vastagságú kör alakra formáljuk. Ezután sütőpapírral bélelt, kevés liszttel megszórt tepsibe helyezzük. A tetejét 1 cm mélyen 8 irányba bevágjuk, majd a tetejét is megszórjuk egy kevés liszttel és 20 percig pihentetjük. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ezzel el is készült az ausztráliai házi kenyér, azaz a Damper, amit akár vajjal, lekvárral megkenve, esetleg juharsziruppal meglocsolva tálalhatunk.


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × négy =