Skip to content

Csokoládés-Diós Szelet

 

Csokoládés-Diós Szelet

 

   6 fő        kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 6 tk. holland kakaópor
  • 7 db tojás
  • 30 dkg vaj
  • 6 ek. tej

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet és alaposan összegyúrjuk, hűtőszekrénybe tesszük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral egy robotgép segítségével habosra verjük, majd hozzáadjuk a diót, kakaóport. A fehérjét kemény habbá verjük és több részletben óvatosan hozzákeverjük a csokis masszához. A tésztát elfelezzük, majd lisztezett nyújtódeszkán tepsi méretűre nyújtjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk egy lapot, ráöntjük a masszát, elterítjük és ráhelyezzük óvatosan a másik lapot. Villával megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a süteményünk halványan pirulni kezd. Végül porcukorral meghintve tálaljuk.


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − 15 =