Skip to content

Csokis-Marcipános Kocka

 

Csokis-Marcipános Kocka

 

   4 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás

A barna piskótához:

  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg kristálycukor
  • 2 dkg holland kakaópor
  • 2 db tojás

A marcipánkrémhez:

  • 20 dkg marcipán
  • 2 dkg tejszín ízű pudingpor
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl tej

A csokihoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg barna cukor
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájához hozzákeverjük a habot és beleszitáljuk a lisztet, közben óvatosan elkeverjük. A barna piskótánál ugyanígy járunk el, de a lisztet összekeverjük a kakaóporral és azt adjuk hozzá a tojásból vert habhoz. Sütőpapírral bélelt tepsibe 1-1 darab 25×15 cm-es téglalapot kenünk a tésztákból és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 10-12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni és a papírt eltávolítjuk. A marcipánkrémhez feltesszük főlni a tejet és belereszeljük a marcipánt. A pudingport egy nagyon kevés vízzel kikeverjük. Amikor a tej felforr, hozzáadjuk a pudingport és összefőzzük. A tűzről leszedve kihűlésig keverjük. Ha teljesen kihűlt, óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A csokoládékrémhez felolvasztjuk a csokit a barna cukorral. Amikor langyos, hozzákeverjük a felvert tejszínhabhoz. A piskótalapot megkenjük a csokoládékrémmel, rátesszük a másik lapot és megkenjük a marcipánkrémmel. Végül egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a tetejére kakaóport szitálhatunk.

 


ital5


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhárom + 15 =