Skip to content

Csirkés Baconös Rakott Burgonya

 

Csirkés Baconös Rakott Burgonya

 

   4 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 6 ek. tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg bacon
  • 1 tk. őrölt kömény
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az áttört fokhagymával, majd egy kevés olajon megpirítjuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a kockára vágott bacont is. A burgonyát meghámozzuk, felaprítjuk és sós, köményes vízben megfőzzük. A baconös húst és a krumplit összekeverjük, majd egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük. Alaposan összekeverjük, majd 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.

 


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

18 − 9 =