Skip to content

Cretons

 

Cretons

 

  6 fő       több, mint 90 perc
Hozzávalók:

  • 10 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg darált marhahús
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. őrölt szegfűbors
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • 1/2 kk. őrölt fekete bors
  • 6 dl tej

Elkészítés:

A húsokat többször is daráljuk át. A hagymákat apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a zsemlemorzsán kívül az összes többi hozzávalót. Kis lángon, fedő alatt, 1 órán át, többször megkevergetve főzzük. Belekeverjük a zsemlemorzsát, még egyet forralunk rajta és hűtőszekrényben 6 órán át állni hagyjuk. Végül hidegen, pirítósra kenve tálaljuk.


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × 3 =