Skip to content

Churros

 

Churros

 

   4 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg vaj
  • 1 kk. só
  • kristálycukor

A forró csokoládéhoz:

  • 5 dl tej
  • 180 dkg étcsokoládé
  • 2 ek. kukoricaliszt

Elkészítés:

1.  A tejet, vajjal, sóval elkezdjük melegíteni, majd amikor forrni kezd, hozzáadjuk a lisztet és alaposan összekeverjük. Addig keverjük, amíg elválik az edény falától és egy gombócba összeáll.
2.  Kicsit hűlni hagyjuk, majd egy kinyomó pisztolyba töltjük. Egy tálcára kb. 20 cm-es csíkokat nyomunk és patkó alakban összehajlítjuk.
3.  Egy forró serpenyőben, ujjnyi olajban aranybarnára sütjük mindkét felét a tésztáknak. Nedvszívó papírra kiszedjük és azonnal megforgatjuk cukorban.
4.  A csokoládéhoz a tejet felforraljuk, beleszórjuk az apróra vágott csokidarabokat. Mikor elolvadtak, hozzákeverjük a lisztet, majd állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Végül az elkészült Churrosokat a forró csokoládéval kínáljuk.

 


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

7 + húsz =