Skip to content

Chili Con Carne

 

Chili Con Carne

 

   6 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 1 kg darált marhahús
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 db chili paprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 tk. morzsolt oregánó
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 20 dkg cheddar sajt
  • bors

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk és egy forró serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt chili paprikát, római köményt, majd fedő alatt pároljuk pár percig. Keverjük hozzá a felaprított zöldpaprikát és darált húst. Pirítsuk 5-6 percig, majd adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott paradicsomot, oregánót, fahéjat, pirospaprikát, sót, borsot. Ezt követően fedő alatt, lassú tűzön fél órán át pároljuk. Közben ha szükséges, az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk. A fél óra elteltével keverjük bele a babot, kukoricát. Végül további 10 percig főzzük, majd melegen reszelt cheddar sajttal megszórva és friss kenyérrel együtt tálaljuk.

 


ital5


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × három =