Skip to content

Chicken Tikka Masala

 

Chicken Tikka Masala

 

india    4 fő       több, mint 60 perc india
Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé

A Tikka páchoz:

  • 3 dl natúr joghurt
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. reszelt gyömbér
  • 1 tk. őrölt chili
  • 1 kk. őrölt római kömény
  • 1 kk. őrölt koriander
  • 1 kk. curry
  • 1/2 lime leve

A Masala szószhoz:

  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg passzírozott paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. garam masala
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 1 ek. reszelt gyömbér
  • 1 kk. curry
  • 1 kk. őrölt chili
  • 4 dl tejszín

Elkészítés:

1.  A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. A pác összetevőit összekeverjük és a húst egy éjszakára, letakarva, hűtőszekrényben pácoljuk.

2.  Másnap kevés olajon, forró serpenyőben megsütjük. A vajat felforraljuk és az apróra vágott fokhagymát, gyömbért pároljuk benne. Ezután hozzáadjuk a masala szósz összes többi hozzávalóját.

3.  Végül belekeverjük a már megsütött csirkét és pár percig forraljuk, majd rizzsel tálaljuk.

 


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 + 6 =