Skip to content

Caesar Saláta

 

Caesar Saláta

 

   4 fő        kb. 30 perc
Hozzávalók:

  • 1 fej római saláta
  • 5 dkg parmezán sajt

A kenyérkockákhoz:

  • 4 szelet kenyér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 ek. olívaolaj

Az öntethez:

  • 1 ek. Worcestershire szósz
  • 1 konzerv szardella
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. mustár
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 db tojássárgája
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A pirított kenyérkockákhoz az áttört fokhagymát az olajjal összekeverjük és a kockákra vágott kenyeret beleforgatjuk. Egy forró serpenyőben megpirítjuk. Az öntethez a Worcestershire szószt, az olívaolajat, a mustárt, a tojássárgáját, az áttört fokhagymát robotgép segítségével összekeverjük. Majd hozzáadjuk a villával összetört szardellát. Ízlés szerint borsozzuk. A tálaláshoz a kisebb darabokra tépett salátára kanalazunk az öntetből, megszórjuk pirított kenyérkockával és reszelt parmezánnal.

 


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × egy =