Skip to content

Budin de Pan

 

Budin de Pan

 

  4 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

  • 1 kg fehér kenyér
  • 1 ek. reszelt citrom héja
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 ek. vanília aroma
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 15 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 8 dl tej

A karamellhez:

  • 15 dkg cukor
  • 1 dl víz

Elkészítés:

A kenyérről a héját eltávolítjuk. A belsejét apró darabokra tépkedjük és egy nagyobb edénybe tesszük. Ráöntjük a tejet, hogy ellepje. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, a felvert tojásokat, majd az összes többi hozzávalót. Alaposan összedolgozzuk, 15 percig pihentetjük. A karamellhez a víz, cukor keveréket felolvasztjuk és kikenünk vele egy fém sütőformát. Hagyjuk kihűlni, majd öntsük bele a masszánkat. Tegyük a formát egy hőálló edénybe, töltsük fel félig vízzel az edényt. Végül előmelegített, 180 fokos sütőben, kb. 60 perc alatt készre sütjük. A formából kiöntve, szeletekre vágva tálaljuk.

 


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

19 − 5 =