Skip to content

Bélszín Stroganoff Módra

 

Bélszín Stroganoff Módra

 

   4 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

  • 40 dkg bélszín
  • 15 dkg vargánya
  • 5 db csemegeuborka
  • 1 kis üveg gyöngyhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl fehérbor
  • 1 tk. mustár
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A bélszínt enyhén kiklopfoljuk, majd vékonyabb csíkokra vágjuk. A nagyobb gyöngyhagymákat kettévágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk, az uborkát pedig julienre vágjuk. A vargányák szivacsos részét távolítsuk el és aprítsuk fel. A húst vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, sót, borsot. Kb. 10 perc után öntsük hozzá a bort és forraljuk, hogy elpárologjon az alkohol. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, a mustárt, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik és a hús megfelelően elkészül. Ha szükséges, akkor az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Végül tésztával, esetleg krumplilángossal tálaljuk.


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tíz − 3 =