Skip to content

Bazsalikomos Pesto

 

Bazsalikomos Pesto

 

   4 fő        kb. 30 perc
Hozzávalók:

  • 2 nagy csokor bazsalikom
  • 5 ek. reszelt parmezán sajt
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. fenyőmag

Elkészítés:

1.  A fenyőmagot egy forró serpenyőben olaj hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk.

2.  Ezt követően egy aprítógépbe szórjuk a magokat, hozzáadjuk a bazsalikomot, fokhagymát, kevés sót. Összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a reszelt parmezánt, olívaolajat.

3.  Az így elkészült pestónkat 15 percig pihentetjük és a kívánt ételeinkhez felhasználhatjuk.


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =