Skip to content

Bazini Borjúérmék

 

Bazini Borjúérmék

 

   3 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

  • 40 dkg borjúcomb
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 cl fehér bor
  • 2 cl citromlé
  • 1 tk. liszt
  • 2 dl víz
  • 2 ek. zsír

Elkészítés:

A borjúcombot felszeleteljük, kiklopfoljuk. Széleit bevagdossuk, megsózzuk, liszttel meghintjük, és forró zsírban az érméket aranyszínűre sütjük. A sütés után maradt zsiradékba beletesszük a felszeletelt, alaposan megtisztított gombát. Kevés ideig pároljuk. Felöntjük a vízzel, beledobjuk a húsleves kockát és 5-10 percig főzzük. Ezután a tejszínt elkeverjük liszttel, hozzáadjuk a fehér bort, a citromlevet. Ezt a tejszínes keveréket hozzáöntjük a gombához és addig forraljuk, amíg besűrűsödik a mártásunk. Végül a borjúérméket a mártással leöntve burgonyapürével, esetleg rizzsel tálaljuk.


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × három =