Skip to content

Bártfai Vajas Borjúszelet

 

Bártfai Vajas Borjúszelet

 

   4 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 80 dkg darált borjúlapocka
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 8 szelet sajt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 0,5 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • bors

Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk a tejet, az apróra vágott petrezselymet, a tojássárgákat, a lisztet, borsot, sót és alaposan összegyúrjuk. 8 darab, kb. 10 dkg-os adagokat vékonyra kinyújtunk, amelyekbe becsomagoljuk a sajtszeleteket. Beleforgatjuk a felvert tojásfehérjébe, majd a zsemlemorzsába és forró, bő olajban aranybarnára sütjük. Végül a szeleteket megkenjük vajjal. Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.

 


ital5


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × kettő =