Skip to content

Baklava

 

Baklava

 

   8 fő       több,mint 90 perc
Hozzávalók:

  • 30 dkg rétestészta /16 db lap/
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg darált mandula
  • 1/2 tk. őrölt szegfűszeg
  • 2 tk. őrölt fahéj

A sziruphoz:

  • 35 dkg cukor
  • 25 dkg méz
  • 3,75 dl víz
  • 1 citrom leve
  • 1 tk. vanília aroma

Elkészítés:

Egy tepsit kivajazunk, beleterítünk 4 darab réteslapot egyenként megkenve az olvasztott vajjal. A diót a mandulával, a fahéjjal, a szegfűszeggel összekeverjük. Ezzel a keverékkel megszórjuk a megvajazott réteslapot. Helyezzünk rá 2 darab réteslapot és kenjük meg ismét egyesével vajjal, majd szórjunk rá diós keveréket. Ezt követően 2 laponként addig ismételjük a folyamatot, amíg 4 lapunk marad. A maradék 4 lapot egyenként megvajazva a tetejére tesszük. Rombusz alakban szurkáljuk meg a felső réteget. Ezután egy ecsettel hintsünk vizet a tetejére. Előmelegített sütőben süssük 40-45 percig 180 fokon. A szirup hozzávalóit főzzük össze, a szirupon képződött habot távolítsuk el. Amikor a sütemény elkészült, vegyük ki a sütőből, vágjuk fel és öntsük rá a szirupot. Végül hagyjuk állni 2-3 órát tálalás előtt.


ital3


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

17 + hat =