Skip to content

Bajor Császármorzsa

 

Bajor Császármorzsa

 

   4 fő       kb. 40 perc
Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 15 dkg mazsola
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • porcukor
  • őrölt fahéj

Elkészítés:

A mazsolát vízbe áztatjuk. Keverjük össze a tejet, lisztet, sót és a tojások sárgáját. Egy másik tálban a tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan dolgozzuk bele a lisztes masszába. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és annyi tésztát öntsük rá, hogy körülbelül egy ujjnyi vastag legyen. Süssük közepes tűzön, szórjuk meg mazsolával, porcukorral. Amikor a tészta alja szép aranybarna lesz, megfordítjuk és a másik oldalát is készre sütjük. Ezután két falapát segítségével falatnyi darabkákra tépkedjük. A maradék tésztát hasonlóképpen készítjük el. Végül megszórjuk fahéjas porcukorral és lekvárral vagy akár kompóttal tálaljuk.


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 3 =