Skip to content

Argentín Empanadas

 

Argentín Empanadas

 

  4 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 8 dkg margarin
  • 1,7 dl meleg víz
  • 1,5 tk. só

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált marhahús
  • 1 kk. őrölt pirospaprika
  • 1 kk. őrölt római kömény
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 10 db olajbogyó
  • 2 db tojás
  • bors

A kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk, majd 30 percig lefedve pihentetjük. A hagymát, olajbogyót apróra vágjuk, majd összekeverjük a hússal, fűszerekkel. A tojásokat keményre főzzük és felkockázzuk. A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. 7-10 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A lapok felére 1 kanál tölteléket teszünk, főtt tojással megszórjuk, majd a tészta másik felét ráhajtjuk és a szélét egy villa segítségével lenyomkodjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, felvert tojással megkenjük. Végül előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

 


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × egy =