Skip to content

Almás Táska

 

Almás Táska

 

   6 fő        kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 1 kg leveles tészta
  • 1,5 kg alma
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 tk. őrölt fahéj

Egyéb hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • porcukor

Elkészítés:

Az almát megpucoljuk, lereszeljük, összekeverjük a kristálycukorral, majd állni hagyjuk. Lisztezett felületen, 4-5 mm vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát. Kb. 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk és a négyzetek egyik felét néhány helyen vagdossuk be. Az almát csavarjuk ki és a levét tegyük félre egy edénybe. A kicsavart almát lassú tűzön pároljuk meg. A levét keverjük el csomómentesen a vaníliás pudingporral. Amikor az alma megpárolódott, szórjuk meg őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd öntsük rá az almalével elkevert pudingport. Főzzük, amíg besűrűsödik. Miután kicsit kihűlt, a négyzetekre 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk. A tészta széleit megkenjük a felvert tojással, összehajtjuk, lenyomkodjuk. Végül kívülről is megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennégy + egy =