Skip to content

Áfonyás Pierogi

 

Áfonyás Pierogi

 

   4 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 kk. só
  • 40 dkg áfonya

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk és 30 percig pihentetjük. Kb. 2 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval 7 cm átmérőjű köröket szaggatunk. A tészták közepére helyezünk pár szem áfonyát. Ezután félbehajtjuk és a széleit alaposan lenyomkodjuk. Tegyünk fel egy edény sós vizet forrni. Öntsünk bele egy kevés olajat. Amikor a víz felforrt, dobáljuk bele a tésztákat, majd főzzük kb. 10 percig, amíg feljönnek a tészták a víz tetejére. Ezután serpenyőben megolvasztott forró vajban pirítsuk meg őket. Végül tejszínhabbal vagy tejföllel, nyáron pedig vanília fagylalttal tálalhatjuk.


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 − 10 =