Skip to content

Áfonyás Pierogi

 

Áfonyás Pierogi

 

   4 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 kk. só
  • 40 dkg áfonya

Elkészítés:

1.  A tészta alapanyagait összegyúrjuk és 30 percig pihentetjük. Kb. 2 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval 7 cm átmérőjű köröket szaggatunk.

2.  A tészták közepére helyezünk pár szem áfonyát. Ezután félbehajtjuk és a széleit alaposan lenyomkodjuk.

3.  Tegyünk fel egy edény sós vizet forrni. Öntsünk bele egy kevés olajat. Amikor a víz felforrt, dobáljuk bele a tésztákat, majd főzzük kb. 10 percig, amíg feljönnek a tészták a víz tetejére.

4.  Ezután serpenyőben megolvasztott forró vajban pirítsuk meg őket. Végül tejszínhabbal vagy tejföllel, nyáron pedig vanília fagylalttal tálalhatjuk.


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × négy =